Утрините през почивните дни са някак по-пълноценни с палачинки. За съжаление твърде често я избягваме, защото я намираме за нездравословна. Е, имаме предложение за вас - този уикенд се погрижете за любимите си хора с вкусни и здравословни палачинки от овесени ядки.

#Необходими продукти за 6 палачинки:
4 яйца
6 с. л. фини овесени ядки
½ ч. л. канела
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
Масло за намазване на тигана

#Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре яйцата. Добавете овесените ядки и канелата, разбъркайте отново и оставете сместа да престои няколко минути. След това изсипете прясното мляко, водата и разбийте в блендера до получаването на хомогенна смес.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на котлона. Намажете повърхността му със съвсем малко краве или кокосово масло, за да избегнете ефекта на запържване. Добра идея е да оформяте палачинките с по-малък диаметър от този на тигана, за да не се накъсват при обръщането.

За да запазите здравословния дух на съботната или неделната си закуска, за солен вариант гарнирайте със сирене или кашкавал. Можете да комбинирате синьо сирене и ябълки, круши и извара или намачкани горски плодове за плънка. Ако сте фенове на шоколадовия вкус, намажете палачинката с мед, поръсете с неподсладено какао на прах и добавете малко натрошени ядки за разкош.