Ако искате да сте сигурни, че вашият ученик ще хапне вкусен и здравословен обяд, най-добре е да му го приготвите сами. Поставена в кутия, храната се запазва до момента на консумацията й, без да изсъхва или да се разлива. Сандвичите са добър вариант, защото може да комбинирате много и разнообразни продукти в състава им. Добре е към тях да добавяте свеж зеленчук - краставица, домат, салата, морков. Атрактивният им външен вид пък гарантира, че ще бъдат изядени с апетит.


Сандвичи "Копчета с маслинов конец"

Необходими продукти:

филийки хляб
маслини

100 г извара
1 авокадо
половин връзка магданоз
зехтин



С форма за сладки изрежете кръгове от тънки филийки пълнозърнест (лимецов, ръжен или друг вид) хляб. На половината от фигурките направете по две дупки, една до друга. За целта използвайте дървени шишчета за барбекю или клечки за зъби. Това ще са дупките на копчетата, през които ще "промушите" парченцата маслини, за да изглеждат като конец.

Обелете авокадото и махнете костилката. Пасирайте го, заедно със изварата и пресния магданоз. Ако децата не обичат магданоз, може да се замени с 1/4 ябълка или да не се използва. Овкусете със зехтин.

Намажете формичката хляб без дупки със сместа и слепете с другата. Между двете дупки поставете тънко парченце маслина.