Тазгодишният розобер започна. Само за дни розовата долина завря и закипя от младежки ентусиазъм и народни песни. Българската маслодайната роза е не само царица на цветята, но и царица в козметиката и кулинарията.

Въпреки това готвенето с пресни рози в България е екзотика. А всъщност тези цветя са едни от многото ядливи, които могат да се използват в приготвянето както на основни ястия, така и на десерти.

roza

roza

 

 

 

 

 

 

 

Днес ви показваме как да превърнете розовите листенца в ефектно допълнение към сутрешното кафе, следобедния чай или друга напитка, която има нужда от подслаждане.
Поредната страничка от кулинарната ни книжка е с рецепта за захар в лодки от розови листенца. Принтирайте или запазете на компютъра си в pdf формат.
Получава се вкусно, красиво и оригинално.

захар