За много от вас краят на юли е отпускарско/ваканционно време. А когато човек е в отпуска има много повече време и желание да се поглези. Нека започнем от закуската. Ако не сте на работа или училище, няма нужда да бързате, нiто да си купувате мазни банички със сирене (а всъщност с извара). За една вкусна винтидж закуска ще имате нужда от музика, плодове (праскови), кисело мляко, мед и ленено семе. Всичко това ще ви събуди, освежи, нахрани и ще повиши настроението ви.

 

Нека денят ви започне с What А Wonderful World на великолепния Луис Армстронг. Докато го слушате да ви припява за дърветата в зелено и червените рози, които цъфтят за теб и за мен, със сигурност и вие ще си помислите, че светът въпреки всичките му недостатъци, всъщност е чудесен.

...The colors of a rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands sayng how do you do
They are really sayng i love you...

Докато се поклащате бавно (все пак още сте леко сънени) в ритъма на песента, измийте три праскови под студена течаща вода и ги нарежете в купа на малки парченца.

Покрийте прасковите с кисело мляко. Залейте го с ароматен златист мед. Докато поръсвате с  ленено семе, танцувайте на Огън от любов на Васил Найдено в и Силвия Кацарова.

...И без думи нека винаги във нас
клетвеният шепот нежно да звучи,
любовта да бъде съдница и власт,
слънчев миг във нашите очи...

закуска
Пропорции ли? Пропорции не са ви нужни. Гответе със страст, не с мерки. В кулинарията и в музиката е важно чувството.

закуска

Със сигурност вкусната закуска ще ви остави безмълвни, а и денят ви започна повече от добре с музика и танци, така че продължете да похапвате с Don't speak на No Doubt и просто се наслаждавайте на живота.