Независимо дали очаквате гости или искате да се поглезите с половинката, всяка домакиня трябва да знае поне 1-2 лесни рецепти, които да носят настроение не само за стомаха, но и за окото. Ето три предложения от нас, а готвенето оставяме на вас.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПълнени чушки с риба тон
Продукти:
малки чушки тип камби от туршия (количеството определете според желанията на стомаха)
риба тон от консерва
обезкостени зелени маслини от консерва
зехтин
оцет
сол
пресен розмарин
Приготвяне:
Предварително залейте чушките от туршията със смес от нарязан на ситно розмарин, малко сол, малко оцет и зехтин и оставете за половин час да поемат от вкусовете. Напълнете ги с риба тон, а отгоре поставете по една зелена маслинка. Отново полейте с лъжичка зехтин. Наредете в чинии и украсете със стръкчета пресен розмарин.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПълнено авокадо с риба тон
Продукти:
1 авокадо е достатъчно за двама души
риба тон от консерва (препоръчително е рибата да не е в собствен сос, а с олио или зехтин)
няколко чери домата
магданоз
сол
зехтин
Приготвяне:
Измийте добре авокадото, разрежете го на две и премахнете костилката. Образувалото се легълце запълнете със смес от риба тон и 2-3 чери домата, нарязани на четвъртинки. Поръсете с малко сол и зехтин и украсете с магданоз. Комбинацията е нетрадиционна, но много вкусна.
И за десерт ви предлагаме нещо шоколадово и много сладко.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosШоколадови яйца със сметана и плодове
Продукти:
шоколадови яйца
сметана (спрей)
плодове според сезона (най-добре става с ягоди и череши)
ягодово или черешово сладко
Приготвяне:
Разчупете яйцата на две, като внимавате формите и краищата да останат гладки. Напълнете със сметана и сложете по една ягодка или череша във всяка половинка от яйцата. Залейте с по една лъжичка сладко.