Е, със сигурност няма как да заменим вашата баба, но ви представяме рецепта, чийто вкус е досущ като този на боб чорбата, която ви е приготвяла в детството.

Необходими продукти:
800 г боб
4 глава лук
2 морква
¼ глава целина
1 с.л. сушени листа от целина
4 червени сушени люти чушлета
1 ч.ч. олио
2 щипки сол
2 щипки червен пипер
2 с.л. джоджен

Приготвяне:
Добре измитият боб се поставя в дълбок съд с дебело дъно. Залива се с около 4 л вода.
Добавят се ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се и олиото, червеният пипер и сушените листа от целина. Внимавайте да не направите грешката и да сложите сол на ястието преди бобът да е омекнал.
Накрая се пускат и леко препечените сушени люти чушлета. Похлупва се и се вари на тих огън 3 часа.
Малко преди да го свалите от огъня, бобът се овкусява и ароматизира с джоджена.