.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Торта Малинено сърце

Антония Михайлова | преди 6 години
Домашна торта
Снимка: Антония Михайлова, LadyZone.bg
Една сметанова торта с горски дъх и много целувки, която извиква детските малинови спомени

Днес е мааалко по-специален ден за мен. Ден мил и вдъхновен. Ден рожден. И като такъв, реших да зарадвам приятели и близки с една великолепна, скъпа на сърцето ми, домашна бишкотена торта. Торта от моето детство. Сметанова фантазия с много много целувки, която и до ден днешен е безкрайно мила на душата ми, и която винаги, когато я пресътворявам, се пренасям в горския малинак току до цветната градина на баба. Толкова я обичам!

И въпреки че тортата може да бъде украсена с всевъзможни глазури, шоколад или плодове, именно заради съкровените детски спомени, аз я кръстих Малинено сърце.

Продукти:

5 пакета пресни бишкоти
3 пакета целувки (може ли малинено сърце без... целувки!)
3 големи кофички квасена сметана
1 чаша пудра захар

За декорация:
Плодове по избор или настърган шоколад според предпочитанията ви :)

Приготвяне:

На дъното на форма за торта се подреждат бишкотите една до друга, като празните участъци в периферията на формата внимателно са запълват с парченца бишкоти. Отгоре се нанася слой с дебелина около ½ см от сметана, която предварително сме смесили с пудрата захар. Следва слой натрошени целувки и повторно нанасяне на сметанов крем. Отново подреждаме в същия ред до изчерпване на продуктите. Завършваме с слой целувки, обилно покрит със останалата сметана. Аранжира ме с горските плодове – ягоди, малини или боровинки. Задължително условие за сполучлива торта е след като я измайсторим, да я поставим в хладилника поне за една нощ.

Да ви е сладко на небце и... на сърце! ;)

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?