Необходими продукти

75 гр. масло

175 гр. захар (половината бяла, другата половина – кафява)

75 гр. лешници

2 яйца

175 гр. брашно с набухвател

2 зрели банана (около 250 гр.)

175 гр. тъмен или млечен настърган шоколад

малко кафява захар

ванилия


Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 170 градуса. Покрийте дъното на тава за печене с пергаментова хартия.

2. Разбийте с миксер маслото и двата вида захар до получаване на хомогенна смес.

3. Запечете лешниците, обелете ги и смелете.

4. Добавете яйцата, бавно и с постоянно разбъркване, към сместа с маслото и захарта. Изсипете вътре лешниците и брашното.

5. Нарежете бананите на малки парченца. Прибавете ги, заедно с ванилията и шоколадовите стърготини, към сместа за печене.

6. Излейте сместа в тавата за печене. Поръсете с малко кафява захар.

7. Печете 60-70 минути, като покриете съда с фолио, в случай че захарната коричка започне да прегаря.