Продукти:

½ кг спанак
100 мл прясно мляко или сметана
вода
черен пипер, индийско орехче, сол

2 с. л. брашно
50 г краве масло

50 г кедрови ядки
морков и чери домати за декорация

Приготвяне:

Спанакът се почиства и измива добре. Нарязва се на едро и се поставя в тенджера. Залива се с вода, която трябва малко да надвиши нивото на листата. Задушава се, докато омекне.

Още топли, листата на спанака се пасират, като се добавя с прясното мляко (или сметана), сол, индийско орехче и черен пипер.

Маслото се разтопява в тиган на бавен огън. Добавя се брашното и леко се запържва. Когато стане златисто, се маха от огъня. С маслената смес се залива спаначеното пюре и се обърква добре, докато стане хомогенно.

Кедровите ядки се запичат в сух тиган и също се добавят в спанака.

Цялата тази смес се пълни в кухненски ринг, поставен в чиния. Около оформеното спаначено пюре се декорира с резенчета морков и чери домати.