.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Телешко печено със сушени плодове

Антония Михайлова | преди 6 години
Телешко печено със сушени плодове
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Порция от това възхитително сладко-солено блюдо е достатъчна, за да ни зареди с енергия и настроение

Крехкото филе с гарнитура от сладки картофи и сушени плодове е прекрасна алтернатива на традиционното печено. Порция от това възхитително сладко-солено блюдо е достатъчна за един обяд, който ще ни зареди с много енергия и настроение.

Продукти за 4 порции:

1 кг телешко филе
1 голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
200 мл бяло вино
2 с.л. зехтин
½ ч.л. канела
1 дафиново листенце
2 тънки лентички портокалова кора
1 кг сладки картофи, нарязани на кубчета
100 г сушени сини сливи
100 г сушени кайсии
100 г златни стафиди
½ ч.л. сол
Смлян черен пипер

1. Преди да пристъпим към приготвянето на филето и всичко останало, загряваме фурната до 190 градуса.

2. В огнеупорния съд или тенджерка, в която ще печем, загряваме зехтина и позапържваме месото от всички страни. Изваждаме го в чиния. В загрятата мазнина насипваме лука и го задушаваме няколко минути на умерен огън, докато омекне. Наливаме чаша гореща вода и разбъркваме.

3. Връщаме месото в тенджерата, добавяме канелата, дафиновия лист и портокаловата кора. След като заври, го похлупваме и преместваме във фурната за ок. 40 мин.

4. Добавяме картофите, стафидите, сушените сливи и кайсиите, солта и черния пипер и заливаме с виното. Отново захлупваме и оставаме във фурната за нови 40 мин.

5. Изваждаме от фурната готовата гозба и първата ни работа е да отстраним дафиновия лист. Нарязваме месото и поднасяме с гарнитура от запечените картофи и плодове.

В сладко-солената гама на това сочно печено, щипката канела подчертава плодовия аромат на сушените кайсии, сини сливи и стафиди. Но най-добре е сами да се убедите и насладите на превъзходните гурме качества на това ястие.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?