.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Телешки варен език със сос

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110353996.jpg
Телешки език, лимон, масло, морков, пащърнак, целина

Необходими продукти

1 бр. телешки език
250 мл бульон
1 връзка корени за супа (морков, пащърнак, целина)
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. масло
40 г брашно
Сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Езиците се сваряват заедно с корените за супа в подсолена вода.
2. Докато е топъл се почиства и се нарязва напречно на филийки.
3. В дълбок тиган маслото се разтопява, добавя се брашното и се разбърква. Към тази запръжка се добавя бульона, в който е варен езикът.
4. Прибавят се лимоновият сок, нарязаните парчета от езика и се оставя ястието да покъкри.
5. Поднася се с картофено пюре, чери доматчета и копър.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?