.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Свинско филе с мляко и праскови

Антония Михайлова | преди 6 години
Свинско филе с мляко и праскови
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Ако обичате да експериментирате и смесвате различни вкусове, днешното предложение безспорно ще ви допадне

Ако обичате да експериментирате и да смесвате различни вкусове, както напоследък е и доста модерно, днешното кулинарно предложение безспорно ще ви допадне. Още повече, че е събота преди Заговезни и ни е напълно простено да се поглезим с парченце свинско филе, овкусено с резенчета праскови от домашно сладко.

Продукти за 4 порции:

600 г свинско филе
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
500 мл прясно мляко
Магданоз
Сол и черен пипер
Няколко листенца градински чай
Резенчета от домашно сладко от праскови

Приготвяне:

1. Поставяме филето в загрят съд с дебело дъно и запичаме по 4 минути отвсякъде. Добавяме нарязаните лук, чесън и морков. Заливаме съставките с прясното мляко, пускаме листенцата градински чай и похлупваме с капака. Оставяме да къкри ок. 25 минути на тих огън.

2. След това изваждаме месото и го поставяме в друг съд на топло, за да не изстине. Миксираме соса, докато не стане гладък.

3. Нарязваме филето на тънки парченца с дебелина ок. 1 пръст и ги нареждаме в сервирната чиния. Овкусяваме крем-соса със сол и пипер и заливаме с него парченцата. Върху филето аранжираме с няколко резенчета праскови от домашно сладко.

Весели Заговезни и леки пости за тези, които няма да блажат!
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?