.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Супа от зелени листа от цвекло

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110835160.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Свежи листа от цвекло, лук, моркови, масло, фиде, яйце, кисело мляко, зеленчуков бульон, сол, черен пипер

Тъмнозелените зеленчуци съдържат много полезни за здравето вещества. Хлорофил - растителеният пигмент, който предпазва от ракови заболявания; фибрите за нормална моторика на червата и регулиране на метаболитните процеси; желязо, магнезий, калий и витамините К и С. Супата от зелени листа от цвекло се приготвя лесно и бързо.

Необхидими продукти:

10-12 големи листа от цвекло

1 глава кромид лук

2-3 бр. моркови

½ ч.ч. фиде

70 г масло

1 зеленчуков бульон

сол и черен пипер на вкус

За застроика:

1 яйце

3 с.л. кисело мляко

 

Начин на приготвяне: 

Морковите и лукът се обелват и се нарязват на дребно. 

Задушават се в маслото. 

Добавят се нарязаните листа от цвекло на едри парчета и също се задушават. 

Всичко се залива с гореща вода, подправя се с бульон, сол и черен пипер на вкус. 

Накрая се прибавя фидето и се оставя на тих огън да къкри до готовност. 

Готовата супа се застройва. Разбива се яйцето и се смесва с киселото мляко в купа, към която при бъркане се добавя на порции от течността на супата, след което се връща в тенджерата със супата.

Свързана статия:

От зелените листа - прекрасни ястияЗаменете стандартната зелена салата с рукола, кресон или листа от цвекло

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?