Какво е необходимо?

За четири порции:

1/2 зелка (0.75 кг)
2 средно големи моркова,
1 стрък зелен лук,
5 с.л. ябълков оцет
6 с.л. захар (4 с.л. мед)
1/2 ч.ч. бита сметана
сол, бял пипер на вкус

Как се приготвя?

Настържете зелето, морковите и лука на дребно в голяма купа, покрийте ги и ги оставете в хладилника докато се охладят.

Захарта (меда), оцета, солта и пипера се смесват в малка купа и се разбъркват добре до получаване на гладка смес. Прибавя се и сметаната.

Така полученият дресинг се слага в хладилник за около 30 мин, след което се добавя към салатата.

Свервирайте готовата "Колсло" оформена като топка. По желание може да добавите и малко чесън.