Продукти за 2 порции:

200 г спагети
2 домата
2 чушки
1 малка тиквичка
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
магданоз
сух босилек

Приготвяне:

За соса: В тенджера задушете до омекване  в малко вода и зехтин нарязаните на по-едро лук, чушки, тиквички и чесън. Добавете настърганите 2 домата ималко черен пипер. Не изчаквайте водата им да изври, за да не се сгъсти прекалено много соса. В друга тенджера сварете спагетите, както е указано на опаковката. Разделете сварените спагети на две порции. Полейте ги със зеленчуковия сос, поръсете със сух босилек и украсете със ситно нарязан магданоз.


Забележка: Така приготвените спагети са нискокалорични заради използваната техника на задушаване на зеленчуците, вместо тяхното пържене. Същото се отнася и за кашкавала – умишлено не е използван, но за любителите на млечния продукт – спокойно могат да си настържат от него върху готовите спагети.