.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Спагети с дробчета и праз

| преди 8 години
Спагети с дробчета и праз
Спагетите с дробчета определено не са оригинална италианска рецепта, но пък са изключително вкусни... по български. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Нестандартна рецепта за вкусен обяд за цялото семейство

Продукти за 4 порции:

800 гр. пилешки дробчета
1/3 стрък праз
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
4 червени домата
1 ч.л. сушена мащерка
щипка кафява захар
1 ч.л. мед
2 с.л. червена бира
50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Спагетите се варят в подсолена вода според указанието на опаковката. Прецеждат се от водата. Слагат се в купа. Поливат се с 1- 2 с.л. зехтин, разбъркват се и се похлупват.

Дробчетата се размразяват, измиват и се кипват в вряща вода за 5-10 минути. Празът се почиства и реже на тънки колелца. Доматите се измиват, почистват и стържат на ренде.

В дълбок тиган се налива зехтин. Слага се щипка сол и съдът се поставя върху предварително загрят котлон. Добавя се празът. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула, за да не загори. Добавят се кипнатите дробчета. Намалява се силата на огъня и се добавя доматения сос. Сосът се овкусява със сол, кафява захар, 2 с.л. червена бира, 1 ч.л. мед и 1/2 ч.л. червен пипер. Готви се на тих огън 30 минути.

Вземат се  4 по-дълбоки чинии, в които се разпределят спагетите. Върху канапето от спагети се слага от готвеното ястие. Порциите се поръсват със суха, стрита мащерка. Консумират се с чаша отлежало червено вино.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?