Много хора мислят, че сладоледът се прави трудно, че има много тънкости при приготвянето му и затова дори не опитват да си направят домашен. Истината е, че приготвянето на домашен сладолед може не само да е много лесно, но и крайният резултат да ви изненада с приятен вкус. Важно е просто какви съставки ще изберете. 

Хубавият сладолед е с наситен плътен вкус, маслен, с плодово съдържание. Предлагаме ви вариант за екзотичен, тропически десерт само с 3 съставки.

Необходими продукти:


320 г кокосово мляко
1 ½ авокадо
1/3 ч. ч. кленов сироп
Сложете кенчето с кокосово мляко да престои една нощ в хладилника. Така то се сгъстява и става с консистенция на заквасена сметана.

Приготвяне:

Разрежете авокадото на половинки и извадете костилките. Пасирайте го, докато стане на гладък крем. Сложете и кокосовото мляко в пасатора, за да стане гладко и в него да влезе въздух. Смесете с авокадото и на тънка струйка добавете кленовия сироп. Може да го замените и с мед.
Сипете сместа в купа и покрийте със свежо фолио. Оставете във фризера за 4 часа.
Преди да сервирате, извадете, за да стане на стайна температура.

Ако искате да направите сладолед на клечка, ви трябват само специални пластмасови формички. След като ги напълните със сместа, слагате капачетата с дръжките и прибирате във фризера. Преди да ги извадите, може да потопите формичките за 2 минути в топла вода.