В разгара на сезона на брюкселското зеле, имате възможност да го приготвите по различни и интересни начини. Тази негова вариация е крехка, по-лесна за усвояване, бърза за приготвяне и много подходяща за гарнитури или добавки към салати.

за 2 порции сладко-лютиво брюкселско:

4 чаши зелчици, почистени и разполовени
1 с.л. зехтин
морска сол на вкус
½ ч.л. лют червен пипер.
1 с.л. кленов сироп или мед

Загрейте фурната до 180 градуса. Размесете зелчиците със зехтина и солта и печете 20 мин. Извадете, поръсете с лютия червен пипер, смесете с меда или кленовия сироп, разбъркайте добре и печете още 8-10 мин. Сервирайте с пилешко или свинско месо или като добавка към зелена салата.
 
Със съдействието на
www.artofrealfood.com