Пригответе неустоим десерт, решен в бяло-червената гама. Комбинацията от блестящ пухкав крем с ягоди или малини ще ви помогне за това.

#Червени мъфини с глазура от бял шоколад и крема сирене

Продукти за 20-22 броя:
За червените кексчета:
1 ¾ чаши брашно
6 с.л. масло, на стайна температура
1 ½ яйца, на стайна температура
1 ч.ч.+ 4 с.л. захар
1 ½ с.л. червена сладкарска боя
1 ½ с.л. неподсладено какао
¾ ч.л. екстракт от ванилия
¾ ч.л. сол
¾ чаша прясно мляко
¾ ч.л. ябълков оцет
¾ ч.л. сода за хляб

За глазурата:
1 кг крема сирене, на стайна температура
6 с.л. краве масло, на стайна температура
1 ч.л. екстракт от ванилия
200 г бял шоколад, нарязан на малки парченца

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе две тавички - всяка с по 12 гнезда за мъфини. Пресейте брашното и оставете настрана. Поставете маслото и захарта в купата и разбийте с миксер в продължение на 5 минути, докато се образува пухкава пяна. Добавете яйцата последователно, като разбивате с миксер след всяко едно.

В малка купа смесете червената сладкарска боя, какаото и ванилията. Добавете към тестената смес и размесете добре. В мерителна чашка разбъркайте солта в млякото. Добавете към тестото на три части, като ги редувате с брашното. Разбийте, докато съставките се хомогенизират.

В друга купа смесете и разбъркайте ябълковия оцет и содата. Добавете към тестото и разбъркайте добре, като се уверите, че съставките са смесени добре и тестото е гладко. Разпределете сместа в гнездата за кексчета. Печете 20 минути или докато клечка за зъби излезе чиста. Извадете от фурната и оставете мъфините да се охладят за ок. 5-10 минути в своите гнезда, преди да ги извадите.

За да приготвите глазурата, разтопете шоколада на парна баня. Разбърквайте, докато се разтопи. Отстранете от огъня и оставете настрана за 10 минути, докато изстине. Поставете крема сиренето и маслото в купата и разбийте с миксер до пухкава и гладка смес в продължение на ок. 3 минути. Добавете ванилията и разбъркайте добре. Изсипете сместа при разтопения шоколад и отново разбъркайте. С така получената глазура покрийте мъфините и поднесете.

#Малинено шампанско със сладолед

Продукти за 12 чаши:
285 г пресни (или замразени) малини
1 ч.л. лимонов сок
3 с.л. захар
2 с.л. ликьор шамбор
1 л ванилов сладолед
1 кг пресни (или замразени) малини
1 бутилка шампанско

Начин на приготвяне:
Поставете малините, лимоновия сок, захарта и ликьора в купа и разбийте с миксер на висока скорост до гладък крем. Прецедете добре и съхранявайте в хладилник не повече от 3 дни.

Поставете на дъното на чаша за мартини по 1 с.л. сладолед. Сипете отгоре малко от гореописания малинов сок. На повърхността добавете още една или две лъжички от ваниловия сладолед (в зависимост от разстоянието, което сте оставили). Гарнирайте сладоледеното покритие на всяка от чашите с малини. Поръсете с кокосови стърготини по желание.

#Торта "Червено кадифе"

Продукти:
2 ½ ч.ч. брашно за торта
2 с.л. неподсладено какао
2 ч.л. сода за хляб
480 мл прясно мляко
червена сладкарска боя
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. масло, омекнало
1 ½ чаши кристална захар
3 яйца

За глазурата:
360 г крема сирене
360 мл сметана
2 ч.л. ванилия
6 ч.ч. пудра захар
За пълнежа:
¾ ч.ч. сладко от малини (или друг горски плод)
5 с.л. малинов ликьор
За украсата:
2 ч.ч. пресни малини

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 280 градуса. В купа смесете брашното и какаото. В отделна купа смесете млякото с боята. Разбийте с миксер маслото и захарта и бъркайте около 2 минути до получаването на пухкава смес.
Към така получената смес добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате добре. Добавете ванилията. С миксер, на ниска скорост, на три пъти, в последователен ред, добавяйте брашнената смес и оцветеното мляко, като започнете с брашнената смес и завършите отново с нея. В малка купичка смесете оцета и содата, изчакайте да шупне и веднага прибавете към сместа.

Намаслете 24-сантиметрова форма за торта. Сложете на дъното й хартия за печене. Попълнете подготвената форма с около 2 чаши от готовото тесто. Трябва да имаjе около 8 чаши от готовото тесто, за да направетe 4 слоя. Печете всеки поотделно при 175° С в продължение на около 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

За приготвянето на глазурата в купа разбийте крема сиренето, ванилията и захарта, докато се получи гладка смес. След това, в отделна купа с миксер, разбийте сметаната. С голяма шпатула внимателно смесете двете смеси заедно и поставете в хладилника за около час. Когато първият слой се изпече, го извадете от фурната (но не от формата) и го оставете да се охлади за 10 минути. След това извадете блата от формата, прехвърлете върху една чиния и оставете да изстине напълно. Измийте формата, намаслете я, сложете на дъното хартия за печене и отново напълнете с още 2 чаши от тестото и изпечете. Повторете, докато опечете всичките четири блата.

Когато всички слоеве изстинат напълно, поставете един блат и го покрийте с глазурата. Върху глазурата застелете тънък пласт от конфитюра. След това отгоре поставете друг блат, отново от глазурата и конфитюра и така, докато не подредите всички блатове. Накрая покрийте и стените на тортата. По желание може да поръсите с кокосови стърготини. Декорирайте тортата с малините.