Какво по-хубаво от това да събудите сетивата на любимия със сладък аромат, идващ от фурната, заредена с малки топящи се кексчета, в очакване да облеят небцето и душата ви с любов.

Продукти за 6-8 броя:
3 с.л. масло
150 г горчив шоколад ( съдържащ най-малко 70% какао)
3 жълтъка
3 цели яйца
1,5 чаши пудра захар, пресята
½ ч.ч. брашно
тава с гнезда за кексчета
мазнина за формите

Приготвяне:
Загрейте фурната до 220° С. Разтопете шоколада и маслото заедно на парна баня. След като шоколадът се разтопи, оставете сместа да изстине на стайна температура. При желание може да сложите сместа в хладилник за няколко минути. Разбийте с миксер яйцата, след което бавно добавете пудрата захар, последвана от брашното. Бъркайте, докато сместа се хомогенизира и стане напълно гладка. С получената смес напълнете гнездата за кексчета не повече от ¾. Печете 5-8 минути. Идеята е плънката да се запази в плътно, но течно състояние.
Извадете от фурната и поставете тавата върху кухненска дъска. След това покрийте кексчетата в гнездата с голяма салфетка и внимателно обърнете с главата надолу. Бавно я повдигнете и... кексчетата с плънка от разтопен шоколад са пред вас. Поднесете с лъжичка сладолед и няколко резенчета сезонен плод.