Вие ще прецените дали това сладко изкушение ще си приготвите в неделната вечер или ще предпочетете с него да си подсладите делника.

Какво ви е необходимо:

350 мл яйчен ликьор
5 яйца
250 г пудра захар
1 пакетче ванилия
250 мл краве масло
125 г брашно
125 нишесте
1 пакетче бакпулвер
Разтопен шоколад

1.Разбийте яйцата, пудрата захар и ванилията на пухкава пяна. В процеса на разбиването постепенно добавeте маслото и ок.250 г от яйчния ликьор.
2.Разбъркайте брашното, нишестето и бакпулвера и ги прибавете към яйчената смес.
3.Намаслете и поръсете с брашно кексова форма, изсипете в нея брашното и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 минути.
4.След като поизстине, извадете кекса от формата, обърнете го и го полейте с останалия ликьор.
5.Когато ликьорът попие хубаво, облейте кекса с разтопения шоколад.

Опитайте! Ще се уверите, че яйчният ликьорен сладкиш заслужава напълно да бъде вписан в златната книга с класически кулинарни произведения!