Необходими продукти:
500 г леща
1,5 л вода
2 глави лук
1 домат
1 ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок
60 г ситно нарязан спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. олио
черен пипер
Приготвяне:
Нарежете на ситно лука и домата и ги пасирайте заедно с олиото за няколко секунди, докато станат на пюре.
Измийте лещата и я залейте с гореща вода. В нея добавете и пюрето от зеленчуците и сложете да се вари на бавен огън (около 20-25 минути). Периодично разбърквайте. Когато зърната на лещата омекнат, добавете солта.
Добавете ситно нарязания спанак и оставете да поври още 15 минути. Подправете с лимонов сок. Нарежете чесъна на ситно и го запържете в олиото. Преди да свалите лещата от огъня, го добавете в тенджерата. Може да подправите с черен пипер.
-
Яница Господинова: В преподаването следвам максимата "любов, осъзнатост, честност"
-
Кои са най-влиятелните личности на 2024 г. - списъкът на TIME (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Двойно шоу: Маги от "Ергенът" и Божана от MasterChef се вихрят в кухнята (ВИДЕО)
-
Барбара от „Ергенът“ разкри защо нещата с Алек не са се получили (ВИДЕО)
-
Награда "Букър" печели Вазов, а Георги Парцалев е архитект - момичетата от "Ергенът" отговарят (ВИДЕО)
-
Коя дама напусна "Ергенът" в епизод 18-и (ВИДЕО)
-
Алберт Айнщайн ~ Гравитацията не е отговорна за тези, които падат в капана на любовта
-
Имало ли е проникване при срещата на Валерия – скандал в "Ергенът" (ВИДЕО)