Ако не сте от най-изкусните готвачи и нервите за украсяването на сладкиши и торти никога не са ви достигали, ви предлагаме лесен и ефектен начин да придадете изящен вид на вашия десерт. За целта ви е нужен маслен крем, с който да намажете и украсите. Ето как да си го приготвите.

Нужни са ви следните продукти:

500 г пудра захар

250 г меко масло (оставено за 30 минути на стайна температура)

4-5 с.л. прясно мляко

1 пакетче ванилия

Маслото се разбива с миксер като се прибавя и ванилията. Пудрата захар добавяме на етапи. Когато получите хомогенна смес – в нея сложете и прясното мляко. Масленият крем трябва да стане пухкав и да не се разтича, нито да е прекалено гъст. И все пак, ако ви се получи един от двата варианта, добавете малко пудра захар в първия случай и малко прясно мляко във втория.

За да стане по-красива декорацията, трябва да оцветите така приготвения маслен крем в три различни цвята с помощта на сладкарски бои. Естествено по-голямото количество от крема трябва да оцветите в цвета, с който ще намажете тортата. След като вече сте го направили, следва да украсите. Ето как стъпка по стъпка:

Най-трудното на тази декорация е да разграфите и прецените правилно площта върху сладкиша. С помощта на цилиндър (може да използвате чаша, купичка или с каквото разполагате, но задължително съобразете големината му с тази на десерта, който приготвяте), набележете в центъра на тортата кръг.


След това с помощта на нож маркирайте външния кръг, като го разделите на 8 равни части.

Следва поставянето на втория цвят маслен крем. По очертаните ленти нанесете с помощта на сладкарски шприц по две ленти от масления крем. В края на тортата трябва да направите малки точки отново с шприца.

С третия цвят прокарайте тънки ленти над двете, които направихте преди малко с предишния цвят.

Вътрешния кръг очертайте с малки точки.

Още един последен щрих – основата на тортата нанесете последни точки с третия цвят.

Допълнително може да украсите с фигурки от шоколадов кувертюр, които се изработват върху оризова хартия и се оставят да застинат.

Успех!