.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Рецепта за зеленчукова супа с кълнове

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110862814.jpg
Картофи, тиквички, кълнове, джинджифил, кромид лук, зехтин, чесън, черен пипер, лимон, сол и магданоз

Вегетарианска лятна супа с кълнове, която става готова за около 25 минути. Тя е витаминозна, лека и богато разнообразна във вкусово отношение.    

Необходими продукти

2 чаени чаши кълнове по избор (слънчоглед, соя)

2 бр. картофи

1 тиквичка

1 ч.л. настърган корен от джинджифил

1 глава кромид лук

4 с.л. зехтин

4 скилидки чесън

5-6 стръка магданоз

1 лимон

Черен пирер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се обелват. Нарязват се на дребни кубчета и се слагат в 2 л вряща вода.

Добавят се ситно нарязаният лук и джинджифилът.

След 10 минути се прибавят кълновете, ако са от соя е необходима термична обработка, ако са слънчогледови - се добавят накрая.

Супата се вари още 3-4 минути и се овкусява със сол и черен пипер.

Чесънът се пасира, смесва се със зехтина и се прибавя към супата като се разбърква цялото съдържание в тенджерата.

Супата се сервира, украсена със свежи листенца магданоз и полята с лимонов сок.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?