Това е бързо за приготвяне лятно ястие от карфиол с чесън и копър. То е вкусно, леко, диетично и полезно за здравето.

Необходими продукти

1 средно голяма глава карфиол

4 скилидки чесън

1-2 с.л. олио

½ връзка копър

2-3 с.л. галета

Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода до полуготовност. Изважда се с решетъчна лъжица и се слага в тавичка с олио на дъното.

Скилидките чесън се пресоват и се прибавят към карфиола.

Добавя се копърът, нарязан на ситно.

Поръсва се с черен пипер и сол, и се разбърква.

Посипва се с галета равномерно и се слага да се пече в предварително загрята фурна за около 25 минути.