Жени сме и честичко ни се случва да ни се прияде нещо сладко. Според различни изследвания жените похапват много по-често нещо със захар от мъжете. Силният пол предпочитал месце.
След мармалада от портокали днес ви предлагаме сладко от друг оранжев плод - тиквата.
Точната рецепта може да видите в поредната ни красиво оформена кулинарна страничка.
В миналото рачелът се е приготвял с бяла огнеупорна пръст и шира от бяло грозде. Тиквата била основният продукт, но често към нея се добавяли малки парчета ябълка, дюля или круша. Вместо в сироп от вода и захар, плодовете киснели в петмез. Днес обаче някои продукти са трудни за откриване и ги заместваме с други - налични в магазинната мрежа.
За да направим рецептата с още по-съвременно звучене, както и за още повече вкус и аромат, ние прибавяме шушулки ванилия. Ако не го харесвате на филийка, може да си подсладите чая със сиропа, а защо не и с някое и друго плодче. Със сигурност така ще стане още по-ароматен, ще подсили организма и ще ви даде енергия.
Рачелът от тиква е едно от по-екзотичните сладка (за сравнение конфитюрът от ягоди е много по-разпространен). Затова със сигурност ще изненадате приятно и семейството и гостите си, ако приготвите това сладко чудо.
/ Рецепти
Рачел от тиква с ванилови шушулки
Печената тиквата е много вкусна и ароматна, но в бурканчета със захар и ванилия е просто перфектна
17 Ноември 2011
-
В епизод 20 на "Ергенът" очаквайте – коя дама няма смелост да се появи без грим? (ВИДЕО)
-
Идеи за градински декор, които можеш да направиш сам с материали от Mr. Bricolage
-
Кристина Апългейт разкри защо трябва да носи памперси (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
10 актьори, които са режисирали самите себе си във филми (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Идеи за градински декор, които можеш да направиш сам с материали от Mr. Bricolage
-
Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април
-
За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
-
Как да изберете правилното автомобилно масло?