Продукти:

400 г пуешки гърди
5  моркова
3 глави лук
сокът от половин портокал
300 г кубчета ананас от консерва (неподсладен)
80 г кашу
черен пипер, сол, босилек, сове сос, сусамово олио

1 купичка ориз басмати
1 ч. л. шафран

Приготвяне:

Месото се нарязва на дребни парчета. Поставя се в купа и се залива с портокаловия сок, малко соев сос и сусамово олио. Подправя се с щипка сол, босилек и черен пипер, захлупва се и се оставя да се маринова около 30 минути.

Морковите се нарязват на дълги и тънки ивички, а лукът на едри парчета. Задушават се на слаб огън около 15 минути. Към зеленчуците се добавят ананасът и кашуто и продължават да се готвят още 5 минути. Накрая се добавя и месото с маринатата. Не са нужни допълнителни подправки, защото те се съдръжат в маринатата, а кашуто е осолено.



В отделен съд се сварява ориза. Малко преди да е готов се добавя шафрана, за да го оцвети и малко сол за овкусяване.

Оризът се оформя в купичка. Месото и зеленчуците се добавят около него.