Това не са мекици. Нито понички. Това е един интересен и здравословен хляб, по-известен като облачен (въздушен) хляб (cloud bread). Облачен, защото наистина е пухкав и мек. Ако и вие сте пристрастени към хляба и ви харесва да присъства на трапезата, опитайте този вариант. Защо? Защото той е една от най-новите тенденции при печивата и е чудесен, ако искате да го превърнете в сандвич. 

Основната съставка, която прави този хляб различен, е наличието на яйца. При това не едно, а три. Това го прави чудесна, високопротеинова закуска. Какво е другото предимство на този хляб? Той не съдържа брашно. 

Снимка: Pinterest.com

Необходими продукти:

3 яйца
3 с. л. натурално крем сирене
1 с. л. мед
¼ ч. л. бакпулвер
розмарин по желание

Приготвяне:

Жълтъците и белтъците се отделят. В купа се смесват крем сиренето, меда и жълтъците, докато се получи хомогенна текстура. Сложете белтъците и бакпулвера и разбийте с миксер на висока скорост. Получава се смес, подобна на сметана. Внимателно смесете двете, докато напълно се слеят и не стоят на отделни жълто-бели ивици. По желание може да добавите нарязан на ситно пресен розмарин.

Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете тава с хартия за печене. От сместа се взема със супена лъжица и се оформят кръгове. Те наистина приличат на малки облачета. Пече ги в продължение на 15 минути или докато забележите, че стават златистокафяви.

Облачните хлебчета са меки и нежни като въздух. Сигурни сме, че ще ви харесат.