.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Празнични блини с хайвер от есетра и сметана

LadyZone.bg | преди 3 години
2110964112.jpg
Вълшебен ордьовър за новогодишната вечеря в последния момент

 

Разполагате с малко време, за да се справите с всички ястия за новогодишната трапеза. Чудите се откъде да започнете. За да ви помогнем, ви препоръчваме да си направите нещо, което изисква минимални усилия, като същевременно доставя максимално удоволствие – празнични блини (руски палачинки) с хайвер от есетра и сметана – една разкошна увертюра към основното блюдо в компанията на чаша шампанско. Не случайно наричат руснаците "царе на ордьоврите".

Продукти за около 8 - 10 блини:

2 яйца

250 мл прясно мляко

1 ч.ч.брашно

щипка сол

краве масло

черен хайвер от есетра

квасена сметана

листенца магданоз за украса

2110964113.jpg

Приготвяне:

Смесете яйцата, млякото, брашното и солта и разбъркайте внимателно. Омесете тесто – по-гъсто от палачинковото. При необходимост добавете още малко брашно или мляко. Оставете тестото да втаса за около 30 минути. За да си спестите този труд, може да си купите тесто за блини от всеки руски магазин у нас.

От тестото направете 8-10 кръгчета с помощта на чаша. Намажете страните на блини палачинките с меко масло, след това ги наредете върху тава. Печете два пъти по 15 минути при 200 градуса от едната и от другата страна до златисто-кафяво.

След като изстинат, декорирайте с черен хайвер от есетра, лъжица квасена сметана и листенца магданоз.

Наздраве и щастлива Нова година!

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?