.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Портокалов мармалад и корички в черен шоколад

| преди 7 години
Портокалов мармалад и корички в черен шоколад
Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg
Вкусно и екзотично

Радващо е, че все по-далеч в миналото ни остава споменът за дългите опашки през зимата, на които се редяхме, щом дойдат портокалите и бананите. Цитрусите идваха предимно от Куба и беше истинско постижение да се сдобиеш с по-голямо количество, защото все пак трябваше да има за всички. Зелените банани и недоузрелите портокали се прибираха на топло и скрито вкъщи, докато станат по-сочни и вкусни. Днес, за голяма наша радост, можем да си купуваме портокали целогодишно. Можем да ги хапваме натурални, да си правим фреш, или пък мармалад - каквото е новото ни кулинарно предложение, което подробно може да видите в джиджената ни кулинарна страничка..

мармалад

В корите на портокалите се крият много ценни вещества. Затова не ги изхвърляйте. От тях се получава страхотно лакомство, когато се гарнират с шоколад. Захаросаните портокалови корички пък може да използвате в тестото на щрудели, козунаци или коледни сладки. Не е за вярване, че едни обикновени кори могат да бъдат толкова вкусни.

портокалови корички

В кулинарна ни страничка сме споделили тайната и за тяхната направа.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?