.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Портокали в шоколад и морска сол

| преди 3 години
портокали
Снимка: vk.com
Ще се осмелите ли да опитате?

Портокалите и мандарините обичайно присъстват на трапезата ни по време на зимните празници много по-интензивно, отколкото през останалата част от годината. Може да разнообразите консумацията им, като освен в натурален вид или под формата на кремове и сладкиши, добавите още вкусове и аромати към тях.

Ето как лесно може да направите пикантни портокали с черен шоколад и морска сол. Комбинацията звучи интересно, нали?

По един и същ начин може да направите и резенчета портокали, и мандарини. Разтопете на водна баня един черен шоколад, като предварително го начупите на парчета. Така топенето става по-равномерно. Оставете съда, в който е шоколадът, в топлата вода, докато работите. Шоколадът бързо изстива и се втвърдява, затова е добре постоянно да се темперира.

Потопете половината от резенчето в шоколада и докато е още течен, поръсете с морска сол. Оставете парчетата да изстинат в тава, застлана с хартия за печене.

портокали
Снимка: vk.com

Когато хапнете парче портокал или мандарина, приготвен по този начин, настъпва експлозия от вкусове. Леко киселото на портокала се прегръща с горчивата сладост на шоколада, а солта добавя финалния акорд.

Ще се осмелите ли да опитате?

портокали
Снимка: vk.com

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?