Леко пикантният вкус в съчетание с деликатният аромат на мед превръщат това, на пръв поглед, скромно блюдо в изискано аристократично ястие.

Продукти за 4 порции:

4 пилешки бутчета
200 г броколи
1 зелена салата
2 домата
2 с.л. мед
1 с.л. бяло вино
Соев сос
Черен пипер, сол и къри на вкус
4 с.л. краве масло
Мащерка

Приготвяне:

Бутчетата се бланшират за около 5-6 минути в кипяща марината от подсолена вода, 1 с.л. бяло вино, 1 с.л. мед. След това в дълбок тиган се запържват в маслото до златистокафяво. Измитите и нарязани броколи също се бланшират за няколко минути заедно със соевия сос, мащерката, подправките и останалия мед.

Бутчетата се сервират върху листа от зелена салата и се аранжират с медените броколи. Добавят се няколко резенчета домат.
 

Ще ни зарадвате много, ако споделите с нас рецепта на любимо свое ястие тук - на кулинарната страничка в нашия форум! Бъдете сигурни, че ще го опитаме! ;)