.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пиле със сос от червено вино

| преди 8 години
Пиле със сос от червено вино
Червеното вино придава неповторим аромат на пилешкото месо. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Вкусно ястие с изискан аромат

Необходими продукти

1 с.л. зехтин

1 с.л. счукан чесън

1 кг пилешко месо

1 с.л. червен пипер

1 ч.ч. кафява захар

1 ч.ч. червено вино

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в малка тенджера или по голям тиган. Сложете чесъна и го запържете леко. Добавете месото и запържете за около 10 минути, така че да порозовенее равномерно и от двете страни.

Изцедете зехтина. Поръсете пилешкото с червения пипер и захарта. Излейте върху него и червеното вино.

Захлупете съда и оставете месото да се задуши за 15 – 20 минути като периодично го заливате със соса, така че да поеме максимално от аромата му.

Овкусете със солта и черния пипер.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Отслабнахте ли вече за морето?