Продукти:

8 пилешки пържоли от бут
2 с. л. олио
1 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. масло
400 г спагети
200 г пушен кашкавал
мента, магданоз, сол, черен пипер


Натрийте пилешкото месо със сол и пипер и задушете в тиган с малко олио. На всяка страна са достатъчни около 5 минути. Нарежете кашкавала на много тънки резенчета и ги поставете отгоре върху още горещото пиле. От топлината той се разтопява и образува много приятна коричка.

Докато пилето се приготвя, сварете спагетите в подсолена вода. Времето за варене зависи от вида и дебелината им и обикновено е указано на пакета. Когато са наполовина готови, добавете пилешкия бульон. Отцедете. В горещите спагети добавете маслото и оставете да се разтопи. Овкусете с малко сол.

В чинията направете канапе от спагетите, върху което поставете по една пилешка пържола. Гарнирайте със зелените подправки.

Приготвяне: около 25 минути