.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пикантни ядки

Галина Толкингтън | преди 6 години
Печени ядки
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Какво ще кажете да разнообразите вкуса на суровите ядки, като ги приготвите на фурна?

Обичате ли сурови ядки? И аз ги обичам, но понякога ми се иска да разнообразя и да заситя aпетита за солено и сладко, а и за нещо различно. В такива моменти на помощ идват и подправките – за да усилят аромата и да създадат още по-богат вкус. Добре е да печете ядките на много ниска температура – така ще запазите качеството на крехките мазнини, а и не рискувате да ги изгорите.

За тази рецепта изберете смесени сурови ядки – бадеми, кашу, орехи, бразилски бадем, макадамия – по свой вкус.

Съставки:

2 чаши сурови ядки
¼ чаша мед или кленов сироп
1 с.л. краве масло или гхи
1 ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. смес къри
½ ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. морска сол

Загрейте фурната до 80 градуса. Сложете ядките в тавичка, застлана с хартия за печене и печете 20 минути.

Междувременно в малък съд разтопете маслото и меда. В отделен съд смесете подправките. Извадете ядките, сложете ги при меда и маслото и добре ги разбъркайте. След това ги извадете и оваляйте в подправките. Върнете в тавичката и печете 30-40 минути или докато напълно изсъхнат и започнат да се отчупват лесно една от друга.
Сервирайте тези ядки като малка следобедна закуска или на празнична трапеза.

Със съдействието на
www.artofrealfood.com
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?