Хапват ли ви се вишни? А какво ще кажете, ако са "пияни"? При това, спотаени в изкусително нежната прегръдка на фин тъмен шоколад?

Необходими са ви:

150 г вишни, престояли няколко дни в ром или коняк
200 г орехови ядки
200 г пудра захар
3 белтъка
тъмен шоколад
книжни капсулки

А ето и тайната на сътворяването на тази нежна шоколадово-вишнева фантазия:

Разбиват се 2 белтъка, след което към тях се добавя захарта. Прибавят се и смлените орехови ядки. Ако сместа не е достатъчно гъста, се размесва с малко натрошени маслени бисквити или ситно счукан сухар. Правят се кръгчета и в средата се слага по 1 пияна вишна, предварително престояла няколко дни в ром или коняк и оваляна в кристална захар. Не забравяйте преди да я обвиете, да я оставите да изсъхне.

Кръгчето се оформя на топче, голямо колкото орех, веднага се слепва с белтък и обилно се овалва  в настърган тъмен шоколад. Бонбоните се слагат в книжни капсули. По желание може да се гарнират отгоре с печен лешник, потопен преди това в гъст сироп, за да се залепи за бонбона. Бонбоните се прибират на хладно и се поднасят след няколко дни.

Voila...