Нещо различно, нетрадиционно и... по-така...

Продукти за 4 порции:

600 г свинско филе
2 гл. лук
1 с.л. брашно
1 ч.ч. червено вино
200 г пушени гърди
2 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
30 г краве масло
4 скилидки чесън
1 ч.л. горчица
Сушени плодове (например - кайсии, сини сливи и стафиди)
Черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:

1.От месото правим 4 големи "шницела". Поръсваме със сол и пипер и ги изтъняваме с малко кухненско чукче.
2.Нарязваме лука на тънки полумесеци, смесваме ги с предварително оформените на кубчета пушени гърди и сушените плодове. Тази плънка разпределяме върху месото. Увиваме парченцата на рула и ги завързваме с конец. Нареждаме ги в тавичка, в която има сгорещен зехтин и запържваме леко от всички страни.
3.Доматеното пюре, горчицата и брашното разбиваме с виното. Със соса заливаме рулата. Накрая добавяме чесъна, маслото и малко сол на вкус.
4.Покриваме плътно с алуминиево фолио и задушаваме във фурната на 150 градуса за около 25-30 минути.

Поднасяме, подправени с 1 ч.л. мед и щипка печен сусам. Чаша червено вино е подходящ старт при дегустацията на това крехко и уханно блюдо.