Необходимите продукти за 4 порции:
500 г паста лингуини
250 г спанак
20 г сушени домати в зехтин
1 скилидка чесън
250 г сирене Рикота
50 г сирене Пармезан
1 яйце
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус

А за ароматното масло са нужни:
80 г краве масло
2 листа салвия
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Сварете пастата във вряща и подсолена вода.
Наситнете доматите и чесъна и ги запържете в сгорещен зехтин.
Измийте спанака, отцедете го и го нарежете на ситно.
Сложете го в тигана. Бъркайте докато омекне и да се запържи, но не допускайте да става на каша.
Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Изключете котлона и добавете сиренето рикота, яйцето и настъргания пармезан. Ако се получи много гъсто разредете с 1 черпак от водата, в която се варят лингуините или с прясно мляко.
Маслото сгорещете в тиган и пуснете в него 2 листенца салвия да се запържат за 1-2 мин. След това ги извадете и поръсете със сол и черен пипер. Готовите лингуини отцедете от водата и изсипете в тигана със спанака и сирената и хубаво разбъркайте да се смеси всичко.
Сервирайте ги като отгоре полеете леко с ароматното масло със салвия.

Още вкусни рецепти ще намерите на bistro.bg.