Необходими продукти

  • 500 гр. паста (спагети, фузили)
  • 200 мл. доматена паста (пюре)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 5 листа пресен босилек
  • 200 мл. нискомаслена сметана
  • 1 малка чашка водка
  • 60 гр. масло
  • 1 с.л. млян черен пипер
  • сол
  • 3 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне

  • За доматения сос
  1. Загрейте зехтина в малък тиган. Сложете нарязания на ситно чесън и го запържете до златисто-кафяво.
  2. Прибавете доматената паста (пюре) и подправете със сол, черен пипер и малко босилек. Оставете да къкри около 10 минути.
  • За пастата
  1. Сварете пастата в подсолена вода. След това изцедете добре.
  2. В голям съд разтопете маслото, сложете черен пипер и пресипете сварените тестени изделия. Разклатете съда, така че цялата паста да попие от маслото.
  3. Оставете да се запържи на висока температура като разбърквате непрекъснато, докато сипвате доматения сос и сметаната.
  4. Добавете чашата водка, разбъркайте отново и изключете котлона. Не оставяйте алкохолът да се изпари, защото така ще изчезнат вкусът и ароматът му.
  5. Поръсете с пармезан и сервирайте веднага.