.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Панирани рибни котлети с дъх на мащерка

Антония Михайлова | преди 3 години
Риба
Снимка: Антония Михайлова
Лесна, но пленителна и запомняща се рецепта за приготвяне на риба

Неотдавна останах очарована от великолепието и, същевременно, от семплотата в приготвянето на едно чудно и съблазнително рибно ястие. Колкото уханно, толкова хрупкаво, вкусно и... завладяващо. Рецептата е лесна и запомняща се, а резултатът от нея – вълшебен.

Продукти за 6 порции:
6 рибни котлети (рибни филета) по ок. 200 г
4 с.л. брашно
4 с.л. пшеничен грис
1 с.л. суха мащерка
сол на вкус

Приготвяне:
Добре е котлетите да бъдат с дебелина до 2-2,5 см. Измити и подсушени, се овалват в смес от брашно и пшеничен грис в съотношение 1:1. Сместа се овкусява и ароматизира със сол на вкус и стрита суха мащерка. Пържи се в силно загрята растителна мазнина в продължение на минута и половина-две от всяка страна или докато придобие цвят на старо злато. В зависимост от сезона се гарнира с череши, карамелизирани круши или грозд червен касис.

Още изкусителни ястия от риба вижте в избраните рецепти по-долу >>

 

3 пикантни рибени блюда малко по-такаТрадицията си е традиция, но кой е казал, че на Никулден са забранени експериментите?Рибени хапки с джинджифилПревъзходно ястие за добър апетитКулинарен подарък от моретоМаринован карагьоз на жарЗадушена сьомга с краставички и лимонПревъзходно и здравословно рибно ястие за цялото семейство

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?