Неотдавна останах очарована от великолепието и, същевременно, от семплотата в приготвянето на едно чудно и съблазнително рибно ястие. Колкото уханно, толкова хрупкаво, вкусно и... завладяващо. Рецептата е лесна и запомняща се, а резултатът от нея – вълшебен.

Продукти за 6 порции:
6 рибни котлети (рибни филета) по ок. 200 г
4 с.л. брашно
4 с.л. пшеничен грис
1 с.л. суха мащерка
сол на вкус

Приготвяне:
Добре е котлетите да бъдат с дебелина до 2-2,5 см. Измити и подсушени, се овалват в смес от брашно и пшеничен грис в съотношение 1:1. Сместа се овкусява и ароматизира със сол на вкус и стрита суха мащерка. Пържи се в силно загрята растителна мазнина в продължение на минута и половина-две от всяка страна или докато придобие цвят на старо злато. В зависимост от сезона се гарнира с череши, карамелизирани круши или грозд червен касис.

Още изкусителни ястия от риба вижте в избраните рецепти по-долу >>