.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Постни рецепти на деня - 21 ноември 2014: Крем супа от леща

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110274149.jpg
Леща, моркови,кромид лук, чесън, куркума, къри, кимион, зехтин

Бобените варива са много полезен източник на протеини в дните на пост. Те са заместителят на месото в постното меню. Леща се приготвя най-бързо. Крем супата от леща е много вкусна, а същевременно много засищаща, особено когато я поднесете с крутони. За да изглежда по-атрактивна, може да украсите крем супата със спиралки от растителна сметана.

Рецепта за 4 порции:

1 ч. ч. леща

1-2  моркова

1 глава кромид лук

3-4 скилидки чесън

 ½ ч. л. куркума

 ½ ч. л. къри

 ½ ч. л. кимион

3-4 с.л. зехтин

Сол на вкус

Морковите се настъргват, а лукът се  нарязва на дребно. В тенджера се налива зехтинът и след като се сгорещи се добавят приготвените зеленчуци и обелените цели скилидки чесън. Разбъркват се и се оставят да се задушат за 3-4 минути. След това се прибавя измитата леща и се залива с един литър студена вода. След като заври подправете с куркума, къри и кимион. Вари се около 30 минути. Пасирайте лещата заедно с водата в бледер. Преди сервиране добавете растителна сметана и крутони. Декорирайте със свеж магданоз.

Още разнообразни идеи за постни ястия в дните за постене ще откриете в "Пости рецепти на деня".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?