Прекрасно допълнение към всяка салата или крем супа, тези хрупкави мини палачинки се приготвят невероятно бързо и лесно.

Продукти за 15-16 палачинки:

300 г ориз басмати
500 г зеленчуков бульон
4 яйца
5 ч.л. сусам
Слънчогледово олио или зехтин

Приготвяне:

Сварете ориза в леко подсолен зеленчуков бульон. 10 минути са достатъчни, докато омекне и поеме цялата течност. Прехвърлете го в отделен съд и оставете да изстине.

Добавете разбитите яйца и сусама, разбъркайте и опитайте на вкус. Ако е необходимо, добавете сол. Оформете малки палачинки с диаметър около 2-3 см. Пържете ги на силен огън по 2 минути от всяка страна, докато добият кехлибаренозлатист цвят.

Тези златни изкушения може да сервирате върху всяка зелена или зелева салата. Декорирайте със светли стафиди.