Продукти за 4 порции:

1 голяма глава лук
1 червена сладка чушка
1 люта чушка
2 с.л. зехтин
350-400 г батати – настъргани
150 г тиквички – настъргани
60 г сладка царевица
6 яйца
Сол
Черен пипер
150 г настъргано твърдо сирене
Магданоз

Приготвяне:

Смесете нарязаните лук и чушки със зехтина и задушете за около 4 минути на силен котлон. Добавете бататите, тиквичките и сладката царевица. Похлупете и задушете още 8 минути на пълна мощност, като разбъркате едва след първите 4 минути.

Разбийте яйцата със солта, черния пипер, половината от сиренето и ситно нарязания магданоз и залейте с получената смес зеленчуците. Разбъркайте отново и гответе 6 минути, без да похлупвате на средна мощност. Отгоре поръсете останалото сирене и оставете ястието да преседи ок. 2 минути. Поднесете със зелена салата.