.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Омлет с батати по мексикански

Антония Михайлова | преди 6 години
Омлет
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Едно чудесно гурманско блюдо по стара, но неувяхваща рецепта

Продукти за 4 порции:

1 голяма глава лук
1 червена сладка чушка
1 люта чушка
2 с.л. зехтин
350-400 г батати – настъргани
150 г тиквички – настъргани
60 г сладка царевица
6 яйца
Сол
Черен пипер
150 г настъргано твърдо сирене
Магданоз

Приготвяне:

Смесете нарязаните лук и чушки със зехтина и задушете за около 4 минути на силен котлон. Добавете бататите, тиквичките и сладката царевица. Похлупете и задушете още 8 минути на пълна мощност, като разбъркате едва след първите 4 минути.

Разбийте яйцата със солта, черния пипер, половината от сиренето и ситно нарязания магданоз и залейте с получената смес зеленчуците. Разбъркайте отново и гответе 6 минути, без да похлупвате на средна мощност. Отгоре поръсете останалото сирене и оставете ястието да преседи ок. 2 минути. Поднесете със зелена салата.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?