.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Норвежки рибен пай

| преди 8 години
Норвежки рибен пай
Паят с риба тон може да изкуши всеки любител на морските дарове. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Необходими продукти

30 гр. масло

½ с.л. кимион

30 гр. брашно

500 мл. пълномаслено мляко

100 гр. крема сирене

½ глава лук, нарязан на дребно

130 гр. риба тон

160 гр. паста (макарони, фузили), сварена и добре отцедена

60 – 80 гр. галета

6-8 бр. аншоа, разрязани на две по дължина

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 200 градуса.

2. На котлона, в тиган разтопете маслото и запържете в него кимиона за 1-2 минути.

3. Добавете брашното и разбъркайте, така че да не се образуват буци. След 3-4 минути сипете 125 мл. от прясното мляко. Разбийте отново.

4. След като започнат да се появяват мехурчета, прибавете още 125 мл. мляко.

5. Повторете същата процедура и с останалите 250 мл. мляко. Бъркайте, докато сместа не се сгъсти напълно.

6. Свалете тигана от котлона и добавете крема сиренето. Подправете със солта и черния пипер.

7. Добавете лука, рибата тон и пастата към соса със сирене и разбъркайте добре.

8. Излейте сместа в тава. Поръсете я с галета и наредете отгоре парченцата аншоа.

9. Печете около 30 минути или докато сосът не започне да бълбука, а галетата не стане хрупкава.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?