Необходими продукти

30 гр. масло

½ с.л. кимион

30 гр. брашно

500 мл. пълномаслено мляко

100 гр. крема сирене

½ глава лук, нарязан на дребно

130 гр. риба тон

160 гр. паста (макарони, фузили), сварена и добре отцедена

60 – 80 гр. галета

6-8 бр. аншоа, разрязани на две по дължина

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 200 градуса.

2. На котлона, в тиган разтопете маслото и запържете в него кимиона за 1-2 минути.

3. Добавете брашното и разбъркайте, така че да не се образуват буци. След 3-4 минути сипете 125 мл. от прясното мляко. Разбийте отново.

4. След като започнат да се появяват мехурчета, прибавете още 125 мл. мляко.

5. Повторете същата процедура и с останалите 250 мл. мляко. Бъркайте, докато сместа не се сгъсти напълно.

6. Свалете тигана от котлона и добавете крема сиренето. Подправете със солта и черния пипер.

7. Добавете лука, рибата тон и пастата към соса със сирене и разбъркайте добре.

8. Излейте сместа в тава. Поръсете я с галета и наредете отгоре парченцата аншоа.

9. Печете около 30 минути или докато сосът не започне да бълбука, а галетата не стане хрупкава.