С топлото време идва моментът, когато можем да си намерим вкусни ягодки на съвсем поносими цени или пък директно да си ги наберем от градината.

Затова решихме да издирим няколко рецепти, с които да си спретнете нещо леко, вкусно или даже любимо.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosСалата с ягоди, рукола и хрупкаво прошуто

Солено-сладката комбинация е доста апетитна. Съдържа 8 грама протеини и 2 грама фибри – това значи, че засища на цената на много малко калории. Руколата пък е богата на антиоксиданти. 
Съставки: Зехтин, мед, балсамов оцет, сол, пипер, ягоди, червен лук, прошуто, рукола, козе или фета сирене.

 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Тропическо плодово парфе

Това е бърза и лесна за приготвяне закуска само изглежда глезотия. Всъщност киселото мляко помага на храносмилането, работи за здрави кости и дори повишава имунната ви система. Добавете нискомаслени мюсли.
Съставки: кисело мляко, мед, екстракт от ванилия, папая, ананас, ягоди, мюсли.



Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosПлодова салата с маково семе

Може и да са мънички, но маковите семенца са здравословни ненаситени мазнини. Само срещу няколко калории и без особено усилия, това блюдо ще ви набави щедро количество фибри и витамини.
Съставки: Плодово кисело мляко, маково семе, вместо дресинг за слатата, ананас, пъпеш (най-добре да е Медна роса), маруля (нея може да ползвате вместо чинийка).

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosСангрия

Пресните плодове естествено подслаждат това великолепно лятно питие, което значи че може да забъркате доста от него, без да се тревожите за фигурата си и все пак… да ви е сладко. В гроздето има ресвератрол, известен антиоксидант, който ще забърза метаболизма ви.
Съставки: Ягоди, праскови, лайм, червено вино, черешов ликьор, газирана вода.


Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЯгоди с плодово кисело мляко

Ами - да, понякога красотата наистина е в простотата. Трябва ви само плодово кисело мляко и ягодки.

Бонус: Можете да сложите ягоди в една чиния/купичка, да ги поръсите обилно със захар и да ги оставите да престоят в хладилника за една нощ. Резултатът е нещо много вкусно, но не е в графа "нискокалорично". Е, веднъж се живее...