Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
За 4 порции:
2 с.л. масло
2 големи връзки пресен чесън
сол на вкус
4 чаши бульон (пилешки, зеленчуков)
300 гр спанак
2 с.л. течна сметана
Почистете и ситно накълцайте чесъна. Сгответе в маслото докато стане прозрачен, посолете. Налейте бульона и варете 10 мин. Добавете спанака и варете още 5 минути. Добавете сметаната. Пасирайте до гладкост и сервирайте с лъжичка сметана или варени яйца.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Ключови думи:
-
Две български красавици представиха България на Фестивала на розата в Китай (СНИМКИ)
-
Задава се първият български фентъзи филм по нашенски роман
-
Теодор Ушев за българските килими: Истинска експлозия на гения на българската жена (СНИМКИ)
-
Елена от втория сезон на „Ергенът“ разкри защо изпитва респект към Маги (ВИДЕО)