.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Неповторим шоколадов сладкиш с тиквички

LadyZone.bg | преди 3 години
2111110705.jpg
Защо не се бяхме сетили преди!? Нестандартната рецепта, която следва да научите е изключително приятна и гарантира невероятен сладък вкус за малки и големи.

Апропо, този сладкиш е, може би, апетитен начин да накарате своите деца да консумират здравословния зеленчук - а именно тиквичките, които често отблъскват малчуганите със зеления им свят и открояваща се текстура. 

Гладни ли сте? Да си направим рулца от тиквички!Наближа 12:00 ч. Време е да се замислим какво ще обядваме!

#Необходими продукти
2 ½ ч.ч. брашно
¾ ч.ч. неподсладено какао на прах
1 ч.л. еспресо на прах
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
120 г краве масло, на стайна температура + масло за намазване на тигана
½ ч.ч. рапично олио
1 ¾ ч.ч. кристална захар
1 ч.л. ванилова есенция
½ ч.ч. кисело мляко
2 големи яйца
3 ч.ч. настъргани тиквички
За глазурата:
1 ч.ч. сметана
200 г натурален шоколад, нарязан на ситно

#Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете в голяма купа брашното, какаото на прах, еспресото, содата, бакпулвера и солта.

В друга купа сложете маслото, маслото, захарта, ванилията, киселото мляко и разбийте с миксер. Добавете яйцата и отново разбийте, докато се получи гладка смес. Добавете и настърганите тиквички.

Смесете сухите съставки с мокрите, омесете тесто и го поставете в тава, намазана с масло. Печете тортата около 30-35 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете тортата върху решетка.

За глазурата затоплете заквасената сметана, в малка тенджера, на средна температура. Изсипете крема върху начупения шоколад и оставете в продължение на 2 минути, едва след това леко разбъркайте, докато двете съставки напълно се комбинират.

Шоколадово-сметановата смес поставете в хладилник в продължение на 20 минути, за да се сгъсти. С охладената глазура покрийте тортата. Преди сервиране нарежете тортата на триъгълни или квадратни парченца.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?