• Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2

Когато Коледа наближава, в кухнята замирисва на канела, мед и джинджифил. Коледните сладки са любими на всички - и малки, и големи. Ако ги опаковате в пликчета и им вържете красива панделка, ще се превърнат в чудесни подаръци за колеги и приятели. Как да ги направите, вижте в красивата ни кулинарна страничка.



За покриване на сладките може да използвате готов захарен фондан (може да купите от хипермаркетите, магазинчета за декорация или сладкарници) или да си направите по тази рецепта. В магазинната мрежа можете да откриете фондан и захарно тесто за моделиране. Разликата между двете е в еластичността. Фонданът има нужда от повече затопляне, за да се разточи и се втвърдява по-бързо. С него може да покриете сладките. Тестото за моделиране е по-меко и по-подходящо за оформяне на триизмерни фигурки.


От тази рецепта и в зависимост от формичките, които използвате, се получават около 100 сладки. По желание може да намалите дозата наполовина. Но все пак са празници - бъдете щедри. С това предложение със сигурност ще украсите и подсладите живота на семейство и приятели.


За да си направите от т.нар. витражни меденки, трябва да изрежете дупка в тестото и да поставите цветен захарен бонбон. Във фурната той се разтопява и се получава ефект цветно стъкло. Освен за вкусно хапване, с красивите сладки може да украсите и елхата.