.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Макарони с горгонзола на фурна

Антония Михайлова | преди 6 години
Макарони
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Съвършено допълнение към този прекрасен италиански специалитет е чаша плътно рубиненочервено вино

Днешното кулинарно предложение ще ни пренесе в слънчева Италия. Дискретният и ненатрапчив аромат на синьото сирене горгонзола го прави едно наистина забележително и изящно ястие. Меко и маслено, сиренето е характерно с леко сладкия си вкус.

Продукти за 4 порции:

400 г макарони
200 г сирене горгонзола
100 г сирене пармезан
100 мл прясна сметана
2 бр. яйца
Сол и пипер

Приготвяне:

Нарязаното на малки парченца сирене разтопяваме във вряща сметана. Сваряваме макароните, като внимаваме да не превишим времето за приготвяне, указано на опаковката от производителя. Обикновено то е между 8 и 15 минути в зависимост от вида и дебелината на макароните.

В отцедените и още топли макарони наливаме половината от разтопената сметана с горгонзола. В другата половина разбиваме яйцата.

Макароните изсипваме в тавичка, заливаме с яйчената смес, добавяме сол и пипер на вкус и запичаме в силна фурна за 4-5 минути само от горната страна. Поднасяме с настърган пармезан и листенца риган.

Съвършено допълнение към този прекрасен италиански специалитет е чаша плътно рубиненочервено вино.

Buon appetito!
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?