.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Леща по манастирски

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110394377.jpg
Леща, морков, картофи, домат, лук, корен магданоз, целина, чесън, чубрица, червен пипер, розмарин, сол, оцет, олио

"Трапеза, на която отсъства мисълта за Бога, по нищо не се отличава от трапезата на животните" - преп. Йоан Дамаскин

Ето рецепта за една постна гозба:

Леща по манастирски

1 ч.ч. леща

2 бр. картофи

1 морков

1 глава лук

1 коренче магданоз

1 средно голям резен целина

2 глави чесън

1 домат

1/2 к.ч. олио

1 с.л. брашно

ронена чубрица

червен пипер

розмарин

оцет

сол

Лещата се измива, залива се със студена вода и се варят заедно с нарязаните на дребно морков, магданоз, целина, картоф и лук. Когато лещата омекне, се прибавят олиото, скилидките чесън и чубрицата. Брашното, заедно с червения пипер, се разтваря в малко от бульона и се връща обратно в тенджерата, като се бърка (вместо брашно за сгъстяване, може да се пусне във вече врящата вода 1 цял картоф, след като се свари да се извади и да се пасира с част от бульона). Малко преди да се дръпне лещата от огъня, се прибавя обелен и нарязан на дребно домат. Чорбата се подправя със сол и оцет на вкус. Преди да се сервира, се украсява със стръкче розмарин.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Бихте ли се отказали от деца заради климатичните промени?